Friday, 21 October 2011

Menjejak Ke Dunia Teater

Hye Guys n Ladies!
Nampakny dah lama deqbunk tak updated blog kan..dah mcm sarang labah2 dah kan...huhu
maybe disebabkn xde masa or sebok dgn bnyk prkara skrg ni kot..huhu
well...deqbunk kn mmg suke menyebokkan diri!
kalau xsebok satu hari xboleh kot.
nnty jd xtntu hala,xreti duduk diam mcm cacing kepanasan..heee
so, disebabkn dah xlme tak mengupdated blog deqbunk ni so xmau la celoteh pnjg2 kan..
haaaa...ikutkn bnyk cerita yg nak deqbunk smpikan kt blog ni..tp mlm ni satu story je deqbunk ley sempat ceritakan iaitu mngenai entry deqbunk kt atas tu "Menjejak ke Dunia Teater" !huhuhu
perkara yg sgt wt deqbunk happy yg teramat sgt dn sgt2 teruja olehnya..hehe
alhamdulillah diam2,dan dgn xsgkeny akhrny impian deqbunk semakin hampir utk digenggami!kui3..
apa yg deqbunk ingkn selama ni akhrny tercapai even ap yg deqbunk buat ni brp sesuai dgn apa yg deqbunk pelajari skrg ni..huhu
ap yg deqbunk nk cube smpikn iailah deqbunk berjaya masuk dan mendapat watak dalam sebuah teater di UTHM..bukan hny sekadar berteater di dalam UTHM tetapi di luar UTHM....sempena MAKUM iaitu Majlis Kokurikulum Universiti2 Malaysia yg akn diadakn di UM (U niversiti Malaya).. ^_^
alhamdulillah..semua ni rezeki yg Allah berikan...even watak yg deqbunk dpt xlah berapa besar sgt tapi kesukaran dan kepayahan utk menjiwai setiap watak tu ad cara masing2 tak boleh maen2 tapi realistik!dari HATI+JIWA...barulah menjadi lakonan tu!!!masuk malam ni adalah mlm ke 6 ktrg wat latihan but still kekok dan xperfect lagi..evem kene marah dgn jurulatih tetapi semangat yg kuat dan kental dgn keinginan utk menang deqbunk dan rakan2 seperjuangn akn buat sebaik-baikny dgn sepenuh jiwa dan raga agar kami tidk pulang nnty dgn tangn kosng mahupun dgn perasaan HAMPA! :)

Kalau korg nak tau TEATER ni bukanlah suatu perkara yg mudah..bukan hny bercakap atau membaca sahaja sudah sempurna sebuah teater ataupun lakonan tu tetapi kite perlu membawa jiwa kita sepenuhny di dalam karakter tu supaya ianya nmpk realistik bukan plastik!hurm...itulah yg bnyk kali dikatakan oleh jurulatih kami...dengan harapan beliau utk menjadikn kami juara,dgn kesungguhan beliau yg sgt ikhlas dn tdk mengharapkan apa2 cuma mahukan kami berikan yg sepenuhny terhadap apa yg beliau mahukan , itu sahaja yg boleh buat beliau terus percaya kepada kami yang kami mempunyai peluang yg besar utk berjaya kelak.ya ya ya..!kami akan buat yg terbaik!!!kami tidak akan sia-siakan peluang ini!!

ya deqbunk!kau boleh buat!kau mampu utk melakukany!
percaya pada diri..gunakan segala ilmu yg diberikn sehabes baik..jgn toleh ke blkg lagi dan jgn sesekali give up!!!