Saturday, 30 April 2011

deq_bunk alone at home..

 DEQ_BUNK

LONLINESS!

NEED

SOMEONE

TO 

CHEER

ME

UP!!!

ILY!

IMY!

INY!

FOR THE REST OF MY LIFE!!


Friday, 29 April 2011

Sains Kejut oH sains Kejut....

Assalamualaikum semua...
anda2 apa khabr?sehat x?
Deq_bunk sehat2 sentiasa di sini bersama kawan2 tershenta...huhu...yela deq_bunk n dok kat U so xda family then kawan2 deq_bunk nilah jd family deq_bunk..heee..

ok arini deq_bunk nk cter cket pasal final exam deq_bunk yg first time deq_bunk di IPTA!pra diploma je kowt~haha...deq_bunk rase bersyukur sgt sebab dpt lalui pengalaman2 mcm ni skrg...so pasni kalau dpt masuk mana2 IPTA yg laen deq_bunk xdela nk rase kekok kan..sebabny da ad pengalaman hidup di U sekarang ni..hee...
urm..balik pd tajuk post "Sains Kejut oH Sains Kejut"..huhu
knp eak???ekceli td deq_bunk bru je abes jwb paper sains kejut ni...haha..korg2 msti pelik np nme paper tu sains kejut kan?haha...ekceli cmni,,sains kejut tu adalah singkatan bagi sains kejuruteraan di mana terkandung subjek2 seperti FIZIK dan KIMIA..haha..best taok!mostly fizik!huhuhu...sehari suntuk deq_bunk dok prepare utk jwb paper sains kejut ni tadi..haha..mcm nk gile pon ada..mane taknye nk revised balik semua yg dah belaja n dah lme deq_bunk tgglkan utk sementra sebelum final menjelang tibe..huhu..disebabkn tu lah kan deq_bunk nk naik gile sebabny xwt lthan n persediaan dr awal..haha..padan muke deq_bun!!!haha...

=keadaan meja yg serabut+otak yg kusut=


haha...xtau la mcm mne deq_bunk nk gmbrkn kekusutan yg melanda mase stdy ptg td...naseb baek td soklan senang!haha..dpt la jwb dgn sebaekny..kpd pensyarah fizik deq_bunk iaitu "CIK ZUL" thanks sbb gtau hinz2 soklan final td!haha...that's y dpt jwn dgn kegembiraan kut...hahaha...best3!!sgt2 best!huhu..
yg pntg skrg ni otak da xpayah nk fkir pasalsains kejut ni lg..sebabny kimia n fizik dah abes jawab tadi...alhamdulillah!!!!just tggu result je next saturday..cmne la kan...harap2 dpt the best!insya'Allah bole!aminn...

emm...raseny tu jela yg deq_bunk nk share mlm ni..k,,,deq_bunk pun da ngntok lha...manela rafiq ni xsampai2 blik deq_bunk..emm.bosannya...tape2..ubat bosan adalah tido!yok tido!zzzZZZZZZZZzz..hee..
ok semua...bye!!dudaa dudaaa~~ahah...



Thursday, 28 April 2011

Matrik oH Matrik..

Assalamualaikum w.h.b,selamat sejahtera dan salam SATU Malaysia deQ_Bunk ucpka pd semua...hahah...geli jekan tibe2 je nk formal cmni..pedehal...?hahahaa..

ekceli arini deq_bunk nk share smthng yg wat deq_bunk rase hapy sgt2..since mlm td smpi la skrg infinty kegembiraan yg deq_bunk rasekan tu...muh muh muh...mane xhapynya dgn keputusan spm deq_bunk y xseberapa tu tau2 je kan deq_bunk dapat tawaran kemasukan ke MATRIKULASI TANGKAK!!walamak!syukur alhamdulillah deq_bunk kate gtu la msetu..huhu..
bila tau dapat masuk MATRIK tu kan deq_bunk rase hapi sgt sebabny itulah impian deq_bunk!deq_bunk xkn sia2kan peluang tersebut...yela mne xnye "Peluang Hanya Datang Sekali" kan...???


Tapi....rase mcm bebanan cket la....mane xnye baru habes prgrm pra diploma tup tup je smbg ke matrik plak!adoYy!!sakit kepala deq_bunk...hahaahaha....
mcm xde mse rehat je...terus menerus je belajar..hahaha...
apa pun deq_bunk tetap kene kuat n tabah dalam merempuhi segala liku2 yg hadir dalam hidup deq_bunk ni kan..."AGI IDOP AGI NGELABAN!"..heee~


cogan kata yg sangat deq_bunk suke!"SELAGI HIDUP KITA BERJUANG!"..sgt2 bermakna n terbaek dari seluruh pelusuk dunia...kui3...merepek sudahhh:)
Agak-agakan mcm mne la kehidupan kt Matrik tu kan..mcm mne la deq_bunk kt sne nnty kan..mcm mne la org2 kt sne kan..harap2 mereka2 semua peramah n pemurah...huhu.....harap2 lah mereka semua sporting2 n ad yg sepemikiran ngn deq_bunk..hehehe...


Welcome tO
"KOLEJ MATRIKULASI TANGKAK"


GoOdBye
"UNIVERSITI TUN HUSSIEN ONN MALAYSIA"




Tuesday, 26 April 2011

MY LA BELLA FRENS EVER..

Hoi Hoi!
'Rabera no yƫjin ima made'
=My La Bella Fren Ever=

ok,arini deq_bunk nk cter pasal kawan deq_bunk yg lagi sorg ni..Comel ke?cantik ke?hensem ke??opsss....ta kesahlah ap pun dyer yg korg nk katakan deq_bunk ta kesah lha sebabny dyer ni lah antara kawan2 yg deq_bunk "like"...huhu..

So let deq_bunk kenalkan pd korg who is that girl right..?
ok,firstly name si comel molek ni ialah TASHA IDRIS..nme penuh iyer deq_bunk ta bpe nk sure lah..sorryy tasha...not my fault sebabny ko ta penah gtau aku nme penuh kau kan!haha
ok,Tasha stay kt Kluang..jauh la jugak drpd tmpt deq_bunk (layang-layang) Tasha ni pon tatau layang-layang tu kt mne..(ANDA SANAD JAKUN)muh muh muh..
Tasha ni kan deq_bunk kenal xsmpi setahun lg kowt~~sebabny ktorg bru stat kenal last year.
Camna ley Kenal?
haa~
cmni cternye....alkisah tersebut la kisah....ehem2..
ekceli mula kenal Tasha ni mse kt LA BELLA RESORT kt mersing..masetu ad prgrn Kelas Hikmah Satu Daerah Kluang..Deq_bunk stat tegur dyer masetu kt dlm dewan..that time ktorg ngah belajar subjek yg deq_bunk xsuke "BIOLOGI" ..hahaha..that time deq_bunk mulekan dulu msetu ckp pasal AIR-COND!haha..ntah knpe ntah ckp pasal tu..that time dah hari terakhir dah ktorg kt LA BELLA RESORT tu...Tasha ni drpd smk THO (tahi hidung orang) haha..tasha yg kate....bukan deq_bunk!hahaha...emm..smpi balik kot ktorg ckp pasal air cond tu..deq_bunk yg argue pasal air cond tu..deq_bunk kate kt dyer "BATU AIR-COND"..mmm..ap ntah yg batu air-cond tu deq_bunk lupe la..kui3...then,mase dah habes mjlis penutup prgrm tu kan deq_bunk nmpk tasha n ngah angkat kerusi..deq_bunk tgk mcm larat xlarat je dyer angkat..huhu..dalam hati deq_bunk masetu berdetik "comel ny budak batu air cond ni..baik aku tlg..kot2 dpt no.tepon ke...sob3">..<

then,deq_bunk dgn gagahny tolong la angkat kan..pstu dgn wajah yg comel lg suci dyer senyum n say thanks pd deq_bunk..!hahaah...deq_bunk dgn gagahny meneruskan proses angkat mengangkat kerusi tasha tu hntr ke tmpt yg sepatutny...woot woot...after that ktorg pun bersurai dan p ke bus sekolah masing2 utk pulang ke sek msg2 kan..haa!time tu laa deq_bunk rase menggelabah sgt2 sebabny dyer dah nk masuk bus THO yg deq_bunk nk masuk bus Lyang-lyng tapi...msetu ta sempat nk mntk ap2 dr dyer..mcm no fon ke fb ke..kan..ktorg just lambai tgn n terus naek bus..sedih kowt....sob..sob..sob..

tapi xsgke mmg benar ap yg org kate Dunia ni mmg Kecil kan...
 knp deq_bunk ckp cmtu?haaa...
sebabny kan deq_bunk ingtkn da ta dpt jmpe ngn si tasha ni lg tapi deq_bunk silap...baru minggu lepas hangout sama2 kowt~ itupun disebabkan bantuan drpd kawan baik si tasha ni...
ini diaaa...syikin!!!!!
=VBFF si tasha=
si syikin ni la yg tlg deq_bunk utk hangout sama2 ng si tasha ni..gile best!haha
sesuke suki gila lha!haha
dpt gak hangout sama si tasha ni yg kpala agak mereng2 cket ni..haha..skru lggar kowt~ >..<
tapi deq_bunk nk ucp makaseh bnyk2 kt syikin sebab dah tolong deq_bunk bwk p jumpe tasha ni.hahah
kpd tasha thanks jugak sebab sudi hangout sama deq_bunk...
hopefully masa akn dtg dpt hangout sama2 mcm aritu lg eak..
yg paling deq_bunk suke mse tgk wayang!haha
crite hantu kowt...mood patutny seram tp kite p ketawa mcm nak gila dlm panggung tu sebabny kite wat jln cerita sendiri kan..hahaaha..sesengal ubi kayu lha ^..^
kui kui kui...
thumbs up for u tasha sebab kau memang best!suke tgk gelagat kau yg ala2 mnje tapi xmanje tu.hahah
cket2 jelir lidah kan..aku gunting baru tao!haha..
thanks tasha!
syg kau ketad2+erad2+kuad2!haha

'Tomodachi eien ni'
=fren foreva=

HANGOUT sama mereka-mereka...

Hai Hai Hai!!
"Yakan kinko"
=selamat malam=
>..<
huhu..
ekceli mlm ni deq_bunk rase hapy sangat2..
sebab apa hapy??
sebabny pg td dpt jumpa some of my bestie kt Kluang Town..huhu
dah lame dah ta jumpe mereka2..last jumpa masa amek result SPM aritu..rindu..rindu..kui3
yela...masing2 dah sebok ngn hal masing2 kan...
ada yg sebok amek lesen..ad yg sebok belajar..ad sebok p PLKN and mcm2 la lagi yg disebokkan...hee
tapi mcm mne sebok sekali pun deq_bunk,,,deq_bunk ttp ingtkan mereka..tetap sygkan mereka2..dan tetap merindui mereka2 semua...nak tau tak sape yg deq_bunk jumpe pg tadi kt Town?
ini diaaaa......
     
Muhammad Najib bin Solahuddin!!
merangkap adeq deq_bunk..jumpe dyer td kat town..makin hensem..haha..tapi masih ta dpt kalah kan kehenseman deq_bunk ok..hahhaa...
dyer pakai baju pink tadi..ta sempat nk amek gmbr ngn ko ajib..tulah da lame ta jumpe kan..citer puny citer smpi nk beraksi gila2 dpan kamera pun ta smpt kan..haha...emm..gmbr ni jela yg ley aku letak sini sebabny aku suke gmbr ni!haha..baju sama kowt~
ko yg cdgkn beli baju ni kan..mse raye taon lepas!hahaha..
tak ley bla "I LOVE BIG BUTTS"..huhu..
dgn selamba kite beli kan ajib..haha..siap testing pakai sama2 kowt..tu yg siap amek gmbr tu..haha..itulah kngn yg takan aku lupekan di bulan RAMADHAN!haha...even kehausan kite ttp semangat mencari baju2 yg hot2 kt mall tu..hahaa...sangat2 HOT lah!gagaga..

nak tau tak???
najib ni satu2ny bestie deq_bunk yg sekepala 3/4 dg deq_bunk!huhu..
sebabny kami ni sama2 GILAKAN FASHION!haha...susah nk dpt kawan yg sekepala 3/4 mcm ajib ni..haha..ajib ni jugaklah kdg2 tmpt deq_bunk mntk tolong..contohnya kan mcm kalau dulu2 mse deq_bunk balik kelas tusyen dr bndr nnty dyer la yg tlg fetch deq_bunk kt pekan pastu hntr kt umh..>..<
kitorg ta penah bergadoh..setakad sakad siket2 tu adlah...itupu just nk hilangkan tension..haha..kami sgt rapat ...tapi sekarang mcm dah kurang rapat disebabkan jarak yg memisahkan kami..dah jarang sangat2 jumpe..dulu petang2 selalu ronda2 naek  moto sama2 kan..huhu..rindu saat2 itu..=..='

emm..ingtkan mse jumpe tadi dptlah jnjln sama2 smpi ptg..tapi...ajib nk balik awal sebabny ad hal..dyer nk p PLKN 15hb 5 ni..so bnyk bnde nk uruskan..so dyer kene balik awal...deq_bunk takley ckp ap la kan..deq_bunk just senyum n mengucapkan selamat tinggal pd dyer sebabny lepas ni dah ta dpt jmpe dyer untuk mse 3bulan..urm..ok...deq_bunk doakan kau ajib berjaya kt sana k...jgn lupe deq_bunk n besti2 kite yg laen k...kite semua bestie smpi bile2 tau!tamau gadoh2..tamau marah2..tamau2 jauh2....tamau benci2 k..

SELAMAT TINGGAL AJIB..SELAMAT BERJAYA!!!SAYONARA~~
   


..woot woot..
"Anzen'na yoru"
=selamat tengah malam=
>..<
..huhu..
~MY INFINTY BESTIE EVER~
ni pulak bestie Deq_bunk merangkap "MANTAN SHENTA HATIKU"..huhu..."MANTAN" okey....upss!terlebih sudahh..hahaah..
nama yg diberi "WAN AISYA BTE RAMLI"..deq_bunk n bestie2 yg laen pggl iyer ni as "wan or cHa"..hee
comel x?comel x?
cHa ni laen cket orgnya..laen drpd yg laen..tapi deq_bunk suke sgt kwn sama dyer ni..dyer ni kan periang orgnya...24hours kalau bole nk ketawa je..hohoho...


berbalik pd cter pg tadi deq_bunk pun hangout sama iyer ni juge...huhu..lama jugaklah spend time sama ngn dyer n kgkwn laen...habes!kecoh satu mall tu dgn gelagat+gelakan dyer..muh muh muh...
kepala otak gile2 lha!haha..dari dulu smpi skrg sama jewp..itulah yg Deq_bunk suke!always be her own self...!MAVERLOUS!!!ngee~


ekceli iyer nilah yg ajak deq_bunk hangout sama2 td..katanya dah lama xjumpe deq_bunk!katanya RINDU kat deq_bunk..hahaaa...yup!deq_Bunk pun rindu kat AWAK la cHa......hihihi...walaupun bnyk memori duka antara kita deq_bunk tetap sygkan awak...but now sebagai BESTIE la yerk....deq_bunk sentiasa ingtkn segala jasa baek awak yg telah cHa buat pd deq_bunk..awak baek..awak xlokek...awak cantek!hehe..ap ummi you kata??? 
"THE RATU of SELENDUNX"..kui3...


kalau nk tau Bestie sye yg ni pun nk p PLKN gak saink2 ngn si ajib tu..kat tmpt y sama plak tu.huh!best betol..haha..jeles kowt~ ahhahaK!
btw,thanks tadi kuar jnjln ngn deq_bunk even u ta jalan pon..yela mentang2 ad org ajak naek kereta kan deq_bunk pn ditinggalkan kan...haha..sokey kowt~
deq_bunk tau dr dulu awak tu "PUTERI LILIN" kan..hehe..


tak sangka tadi dpt makan mkanan kegemaran kite sama2 kan..MC'D!!huhu...sedap sangat...tp sory deq_bunk ta dpt nk belanja la kali ni...sebabny xde ONG la..hahaha...ngah kering..muh muh muh..
lama jugak kan tadi kite hangout..plus gurauan2 n tumbukan2 yg deq_bunk dpt tu..tape2 deq_bunk ta kesah sebabny bukan sng nk dpt cmtu kan..kite semua dah jauh2 ..dah susah nk jmpe kan...lg2 cHa dah nk p PLKN...emm..kalau dah p sana tu jgn lupekan deq_bunk k...jga diri baek2...dlm fikiran jgn fikir "TAKUT"..jgn fikir "NAK BALIK"...just move on k...deq_bunk akn sentiasa ada utk awak if awak ada ap2 msalah or perlukan apa2 pertolongan k....deq_bunk sedia membantu!haip!chip!huhu...


deq_bunk nk ckp yg deq_bunk....................deq_bunk.......emm...sayangkan cHa kuad2+ketat2+erad2......


"Watashi wa anata o aishite"
=saya sayangkan awak=
BESTIE EVER!!!











Panggilan misteri...

Assalamualaiku semua...
hahahaiiii!
emm..dah lme deq_bunk x update blog ni kan..huhu..
sory ler lately agk busy dgn final lha....
hohooho...
cmne ngn final??emm...so far so goOD!
haha OMG!
smlm jwb ALGEBRA ap2 je....jwb je slagi bole..kui3..
insya'Allah bole kowt~~

ok, berbalik pd "TAJUK POST" kat atas deq_bunk nk cter ni td pagi mse deq_bunk otw nk p bndr KLUANG ngn kawan deq_bunk(qutaibah) deq_bunk ad dpt satu "panggilan misteri"...no CELCOM kowt~(013*******)
deq_bunk jwbla kan mne tau deq_bunk kenal ke....then,mse angkt tu deq_Bunk bg la salam kan pastu tibe2 org tu tny deq_bunk ni Shawari ke....deq_bunk mule bertambah hairan mcm mne la org misteri tu ley tau nme deq_bunk!then deq_bunk tny sape la kan rupa2nya....rupanya kan.........org tu berkata "saya ckgu Baha la Shawari.."...dlm hati deq_bunk berkata "adoyy!np ckgu Baha call aku?pelik ni..xpernah2 call...emm..."ok,then ckgu Baha tu tny la deq_bunk dgn nada yg serius kat deq_bunk kan "shawari awak kt mne?ad kt lyg2 x?"..pastu deq_bunk ckplah,"sye kt UTHM ckgu...yer ckgu,,ad ap yg bole sye bantu??.."pastu kan..pastu kan...ckgu Baha ckp "SAYA NAK TEMURAMAH AWAK...agak2 bile awak balik Layang?"errrrrr~~~~deq_bunk pun berkata"temuramah??bile ckgu?saya kat UTHM ni...."..ckgu Baha pun gitau deq_bunk "owh kat UTHM..tape2 esok atau lusa saya dtg UTHM xpun Sabtu saya dtg rumah awak..saya nak temuramah ibu dan ayah awak sekali..bole??"..dgn perasaan yg terkejut dan lidah terkelu deq_bunk ckp "insya'Allah ckgu saya balik sabtu ni...err.."..emmm...deq_bunk msetu tatau nk ckp apa smpaikn lupe nk tny temuramah pasal apa...adoyyy!!!agax2 ap la yg nk ditemuramahkan ckgu Baha tu kan....emmm....deq_bunk skrg ni ngah KONFIUS+CUAK+TERPINGA2 n mcm2 la perasaan skrg ni...asyik fikirkn ap la yg ckgu Baha nk temuramahkn nnty...adesSS!!!

emm...demikianlah cerita disebalik "TAJUK POST" tu...
ap yg deq_bunk nk katekan "JANGANLAH TERLALU TAKOT DENGAN NOMBOR MISTERI!!"hahahaha...

Sunday, 24 April 2011

MERAH itu SEMANGAT!

KAMI SUKEKAN MERAH!

KAMI SHENTAKAN MERAH!

KAMI KEMAROXKAN MERAH!

KAMI ABUNK & ADEQ MERAH!

MERAH  AURA KAMI!

MERAH MENYERIKAN HARI-HARI KAMI!

MERAH MENCERIAKAN HARI-HARI KAMI!

MERAH MEMBERI SEMANGAT KEPADA KAMI!

MERAH PUJAAN HATI KAMI!

MERAH ADALAH MERAH..

MERAH TIDAK SESKALI BERUBAH MENJADI WARNA LAIN SEKIRANYA TANPA PASANGANNYA...

BEGITU JUGA KAMI..

HARI-HARI KAMI TIDAK AKAN "SUPERB" TANPA MERAH DI SISI!

kui..kui..kui..

KAMILAH "SUPER DUPER" BROTHERS MERAH!!hEe~


Friday, 22 April 2011

Cinta Lelaki...

"BACA JANGAN TAK BACA!!!TERUTAMANYA KEPADA SIAPA YG MENGAKU DIRINYA WANITA OK!!"
SELAMAT MEMBACA..
Cinta lelaki memang pelik dan aneh, tetapi juga unik. Ia pelik kerana hadir di jiwa seorang lelaki, yang sebelumnya keras, kasar dan kurang romantis; aneh apabila dia sudah lembut dan romantis mudah pula dia berasa sayu pilu dan sensitif hanya dengan kata-kata orang yang dicintainya. Semuanya ini melambangkan keunikan hati lelaki yang sukar difahami . Adakalanya lunak tetapi selalunya keras dan kurang simpati.
Lelaki tidak berupaya hidup tanpa wanita di sisinya tetapi tatkala sudah memperolehinya, jarang pula hendak menghargainya sepanjang usia. Lelaki yang benar-benar lelaki, adalah yang disenangi pasangannya, seorang wanita bernama kekasih mahupun sudah bergelar isteri. Kesungguhan cinta lelaki terpancar melalui :
Kesungguhan dalam melakukan sesuatu buat kekasih/isteri – tanpa sedikit keterpaksaan.Semuanya dilakukan dengan rela, ceria dan penuh bahagia.
Dia berasa puas apabila dapat menghiburkan pasangannya.
Dia lebih banyak menasihati kerana dia amat menyayangi kekasih/isterinya.
Dia mencemburi kekasih/isteri – lantaran itu dia akan mengongkong kebebasan mereka. Kongkongan semata-mata oleh perasaan sayang dan cemburu yg meluap-luap.
Dia akan kerap menyatakan ketakutan jika kehilangan kekasih/isteri.
Dia akan mudah merajuk dan sensitf apabila anda tidak menumpukan perhatian penuh terhadapnya. Kadang-kadang dia seperti anak kecil utk mendapatkan layanan yang terbaik dari pasangan.
Kerajinannya ketara, tergambar melalui kesungguhan melakukan apa saja asalkan dapat membahagiakan kekasih/isteri.
Mudah merajuk kerana mahukan kata-kata lembut daripada kekasih/isteri. Merasa lega bila pasangan memujuknya.
Dia akan gelisah apabila berjauhan dengan kekasih/isteri.
Dia akan kerap menelefon dan menghantar SMS.
Dia akan kerap bertanya apakah kekasih/isterinya mencintainya.Lelaki yang jujur dan cukup ‘mabuk’ dalam percintaanya pasti tidak akan melayan perempuan lain sewenang-wenangnya. Dia akan berasa berdosa berbuat begitu tanpa pengetahuan kekasih atau isterinya.

Tuesday, 19 April 2011

Peberet DeQ_Bunk...

''I am a PURPLISH LOVER!''



''I am a GREENO LOVER!''



"DeQ_Bunk LoVe Yellow!"



wekk!
          "DeQ_Bunk LoVe Yellow!"

YEllow....


              



                                "DeQ_Bunk LOVE YELLOW!"


ADDICTED!

"DeQ_Bunk LoVe YelLoW!"




                                          











Monday, 18 April 2011

Trouble is a Friend....

Trouble he will find you, no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the morn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh...
Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
oh oh
So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah ooh
How I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave,
I try, oh oh I try.....

Di Saat Aku Mencintaimu.....




Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku


Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta



Mengapa kau pergi...???

Mengapa kau pergi di saat aku memerlukan dirimu...?

Mengapa kau pergi di saat aku merindukan dirimu...?

Mengapa kau pergi di saat aku memanggilmu...?

Mungkin dunia kita berbeza....

Mungkin darjat kita tidak sama....

Mungkin juga kita tidak sejiwa...

Apakah ini merupakan ujian dari yang Esa..??

Apakah aku memang tidak layak denganmu sayang....??

Apakah kau sememangnya bukan milikku selamanya yang kekal abadi...??

Ya Tuhan.......

Berikanlah kekuatan kepada hambaMu ini.....

Ya Tuahan.......

Janganlah kau ambilnya daripada aku Ya Tuhanku....

Ya Tuhan......

Sesungguhnya dia memang bukan milikki lagi Engkau berikanlah aku kekuatan untuk menerimanya dengan redha....

Engkau satukanlah dia dengan insan yang lebih abik drpd aku Ya Tuhan.......

Aku amat menyintainya.....

Aku amat merindukannya.....

Aku amat memerlukannya.....

Tiada penggantimu dalam kamus hidupku selagi kau tidak dimilikki yang lain.........

Sincerely; DeQ_Bunk