Sunday, 30 October 2011

takotnya~


Adakah Hari Ini merupakan HARI TERGOLEK seDUNIA???
Dua kali incident ORANG naek motor JATUH TERGOLEK depan MATA KEPALA sendiri tadi.huhu

INCIDENT PERTAMA:
Seorang hamba Allah ni jatuh tunggang motor masa kat selekor disebabkan terlalu laju di selekor yg berpasir menyebabkan dyer jatuh. kesian wey..masetu tgah latihan teater . kompom2 malu org tu . mana takny jatuh depan ktorg yg ramai ni . hee . siap dyer ley salahkan jalan selekor yg ada pasir tu lg . hehe . lawak gak . tapi kesian kowt ngah bwk motor kat selekor maut tbe2 tergolek . ngee .

INCIDENT KEDUA:
Masa aq ngn kawan aku balik dr latihan teater ad seorg hamba Allah lagi jatuh naek motor gak depan mata kepala kami . naseb baek masetu aq ngn si LEMAN je yg nampak . ktrg cepat2 tolong . sian doe pacikk tu . luka tangan dia . sempat aq pesan p klinik . rasenya pacikk tu ngntok laa . dyer ley terlanggar tembok masa nak belok . habes pecah tembok tu . siket jelaa . motor pacikk tu side mirror pecah . tongkat tepi spring tanggal . kesian r kt pacikk tu . moga pacikk uhw cepat sembuh kan . 

SUBHANALLAH!
mungkin ada hikmah apa yg berlaku tadi tu. bertambah seram plak aq nk bwk moto laju2 . hee
silap dyrg gak tadi patutny hati2 la mase menunggang motor tu.kan xpasal2 dah jatuh tergolek dox! hee
ap2 pun tge MORAL of the STORY xmau la bwk motor laju2 n gelabah sangat! HATI2 yer ...... "biar lambat asal selamat" .. ♥


once a friend, forever a friend.

Ayat yang selalu kita dengar:
"She is/ he is my ex-gf / bf"

Perkataan yang selalu buat kita gembira:
I LOVE YOU
I MISS YOU

Benda yang selalu tipu kita:
CINTA MONYET

Yang selalu buat kita stress:
PROBLEM

Yang boleh buat kita jadi tak tentu arah:
CLASH!

Yang susah kita jumpa:
TRUE LOVE

Tapi...ada satu yang selalu kita dengar:
KAWAN


Tapi jarang kita jumpa:
KAWAN SEJATI

Dan satu ayat kita tak akan pernah dengar:
" dia tu ex-KAWAN aku" 
because once a friend, forever a friend.

Saturday, 29 October 2011

HANGOUD :)

.:BeBudak PeraSan HoWt:.
ApiSH + ALia Sa'Ad + TiKa + Amri Aziz
The best moment with them during deepavali .. HAHAHA
org india smbut deepavali kami pun smbut jgak.. :)
Sambutan ktorg agak GRAND laa kan cz we olls smbut kat Dream WOrLd..HAHAHA..ktorg beronggeng di sana!!hee .

sgt2 Best!


masa ni lagu SELENA GOMEZ xsilap " WHO SAYS " . my febret song lOl! :)
.:deqbunk + alia Sa'Ad + tika Jamal:.

this time lagu taylor swift kalau xsilap.hee.layan jela~
.:alia sa'Ad + tiKa Jamal + apIsh:.

Habes je karOk sempat lg kami berposing snaping gambar yg di snap oleh cik gojes Atikah Jamaluddin :)
nmpk x gaya HOTSTAFF di situ . LIKE! very2 LIKE this picTo . hee
kesian my HOTDRIVER nmpk kurg ketinggian di situ! hehehe . bnykkn makn CALCIUM ea . hee .
then after 3hours kt Dream World ktrg p BP Mall for LuNcH . sgt Lapar mase tu . masing2 dah kebuluran . sempat sggah kt tepi jalan beli air kelapa!uwwwww!sgt sedap air kelapa tu . sehingga menjilat ibu jari tanagn . NGAGAGA .
after smpi je kt BP mall masg2 da ta fikir ap dah ktrg terus  makan kat Restaurant RASA MAS . nice jugak laa . yg paling deqbunk suke skali kt situ dyer punya dessert ! kek aiskrim . uwwwww . sgt sedap ! nasi2 biasa je . bole laa . hee ...
let's view our pictures during the luch time . sgt seronok loL . HEHE :)

For my Lunch DeqBunk makan "ROASTED CHICKEN RICE" . Yummy!!! sO tasty.... 
First makan kt RASA MAS restaurant . Boleh tahan laa . Suke sgt kek aiskrim kat situ . Sedap!!! hee .


Alis Sa'Ad with her MILK PUDINX kalau xsilap. mmm bole laa.. sedap lg kek coklat ais krim Amri Aziz okeh~
huhuhu.. sor for this half picture . HotStaff mmg kene cmni. amek gmbr separuh2 ... HAHAHA

btw, mse lunch dyer sebok tiru deqbunx . deqbunx makan rosted chcken rice , dyer pon nak sebok gak order yg sama . wekkk!!1 disebabkn dyer ni setia jd deqbunx pny hot driver , so deqbunx ampunkanlah utk mkn that kind of fooD!! HAHAHA.. thanks la for being my good hotdriver wahai Alia Sa'Ad . HAHAHA
.: JANGAN MARAH NANTI KENE JUAL:.


: Let's view agak2 sape poling COMEL kan :



 yg tersangat la gojes ATIKAH JAMALUDDIN


 yang tersangat gantangny APISH FISHY




 yang tersangat MUNCUNGnya ALIA SA'AD



yang tersangat GLAMOUROUSnya AMRI AZIZ

 -SEKIAN -
HAPPY DEEPAVALI





Tuesday, 25 October 2011

POTRET BUAT TEMAN

.: Aini + Asmi + Najib + Amri Aziz + Aen Oden :.

.: si gedik + si kembang + si bunCet :.

 .:pinky + reddish + bluwesh:.

.:Aini + Amri Aziz:.


Dua tiga kapal berlayar di samudra
                                           Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama 
menikmati indahnya dunia
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya 
Kau dan aku sahabat 
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
                                          Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi 
Segala kekurangan kita

mencari Sahabat untuk selamanya
                                 Atasi semua perbedaan Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
                                             Berbagi dan saling menjaga 
Kau dan aku sahabat 
Untuk selamanya… 
Selama-lamanya… setia…







GOWN & TOWN UTHM at DATARAN BATU PAHAT

SUPERB BEST!
.: Hang Tuah + Ruzita Che wan + Saloma + Mas Idayu + Kak Melah + Hang Jebat :.

BINI-BINIKU CEKODOK
.:Cekodok Manih + Amri Aziz + Cekodok Basi:.

SUAMI-SUAMIKU HANG
.:HANG JEBAT + RATU DUYONG + HANG TUAH:.

SANGAT KEPAHLAWAN
.:Hang Jebat + Hang Tuah:.

SI KACAK MANIS
.:Hang Tuah MAKAN buah LAI:.

SI CANTEQ MANIS & SI KACAK MANIS
.:Najwa LAtiF + AmRi AzIz:.

Friday, 21 October 2011

Menjejak Ke Dunia Teater

Hye Guys n Ladies!
Nampakny dah lama deqbunk tak updated blog kan..dah mcm sarang labah2 dah kan...huhu
maybe disebabkn xde masa or sebok dgn bnyk prkara skrg ni kot..huhu
well...deqbunk kn mmg suke menyebokkan diri!
kalau xsebok satu hari xboleh kot.
nnty jd xtntu hala,xreti duduk diam mcm cacing kepanasan..heee
so, disebabkn dah xlme tak mengupdated blog deqbunk ni so xmau la celoteh pnjg2 kan..
haaaa...ikutkn bnyk cerita yg nak deqbunk smpikan kt blog ni..tp mlm ni satu story je deqbunk ley sempat ceritakan iaitu mngenai entry deqbunk kt atas tu "Menjejak ke Dunia Teater" !huhuhu
perkara yg sgt wt deqbunk happy yg teramat sgt dn sgt2 teruja olehnya..hehe
alhamdulillah diam2,dan dgn xsgkeny akhrny impian deqbunk semakin hampir utk digenggami!kui3..
apa yg deqbunk ingkn selama ni akhrny tercapai even ap yg deqbunk buat ni brp sesuai dgn apa yg deqbunk pelajari skrg ni..huhu
ap yg deqbunk nk cube smpikn iailah deqbunk berjaya masuk dan mendapat watak dalam sebuah teater di UTHM..bukan hny sekadar berteater di dalam UTHM tetapi di luar UTHM....sempena MAKUM iaitu Majlis Kokurikulum Universiti2 Malaysia yg akn diadakn di UM (U niversiti Malaya).. ^_^
alhamdulillah..semua ni rezeki yg Allah berikan...even watak yg deqbunk dpt xlah berapa besar sgt tapi kesukaran dan kepayahan utk menjiwai setiap watak tu ad cara masing2 tak boleh maen2 tapi realistik!dari HATI+JIWA...barulah menjadi lakonan tu!!!masuk malam ni adalah mlm ke 6 ktrg wat latihan but still kekok dan xperfect lagi..evem kene marah dgn jurulatih tetapi semangat yg kuat dan kental dgn keinginan utk menang deqbunk dan rakan2 seperjuangn akn buat sebaik-baikny dgn sepenuh jiwa dan raga agar kami tidk pulang nnty dgn tangn kosng mahupun dgn perasaan HAMPA! :)

Kalau korg nak tau TEATER ni bukanlah suatu perkara yg mudah..bukan hny bercakap atau membaca sahaja sudah sempurna sebuah teater ataupun lakonan tu tetapi kite perlu membawa jiwa kita sepenuhny di dalam karakter tu supaya ianya nmpk realistik bukan plastik!hurm...itulah yg bnyk kali dikatakan oleh jurulatih kami...dengan harapan beliau utk menjadikn kami juara,dgn kesungguhan beliau yg sgt ikhlas dn tdk mengharapkan apa2 cuma mahukan kami berikan yg sepenuhny terhadap apa yg beliau mahukan , itu sahaja yg boleh buat beliau terus percaya kepada kami yang kami mempunyai peluang yg besar utk berjaya kelak.ya ya ya..!kami akan buat yg terbaik!!!kami tidak akan sia-siakan peluang ini!!

ya deqbunk!kau boleh buat!kau mampu utk melakukany!
percaya pada diri..gunakan segala ilmu yg diberikn sehabes baik..jgn toleh ke blkg lagi dan jgn sesekali give up!!!

Friday, 8 July 2011

welcome back to UTHM deQ_Bunk!!!

uit2!!!check it out...check it out!!
hai semua...apa khabar ??harap2 sehat2 la yerk...deq_bunk makin sehat kud...lg2 dah masuk ke alam ipta ni kan...nafsu mkn semakin m'buak2 katakan....hee...erm...

ok2...deq_bunk taknak cter pnjg2 sgt ni..berbalik pd tajuk deq_bunk tu kan...bunyi ny mcm best,,mcm seronok....tapi....hakikatnya memang sgt2 syiooKKK!!!kui3....
nk tau knp????
deq_bunk dah masuk UTHM balik...ngee.....KMJ????haha....da buang jauh2...hehe,,,upss,,,!xlah..bukan cmtu...mksd deq_bunk,,,deq_bunk da kuor KMJ!!knp??erm...ntahla....mcm xde reason...suke2 kowt..haha...senget je kan,,,?ngeee,,,

semuany bermula apabila dah dekat 2mggu kt KMJ deq_bunk rase cm xserasi di sana dan mahu keluar dr tmpt tu dan kembali pulang ke UTHM!!!hehehe...kelakar kan...membazir je....terbang wit deq_bunk Rm 425.00....erm...sedih kowt...tp nk wt cmne xkn nk pkse diri plak kn terus stay kt tmpt yg memang dah tak serasi dgn diri kite...susah hidup kelak!pui pui ui.. :)

UTHM??
hehe...best tau kt cni..makin best tau!dpt kwn baru...classmate baru....pensyarah2 baru...senang cter sume baru lha!roomate pon baru..ngeee.....makin best tau UTHM...almaklumlah Universiti Terhebat Malaysia kuwt... ngee,,,,

anyway deq_bunk kt cni amek kos Kejuruteraan Mekanikal!!deq_bunk nk jd jurutera..doakan tau!!even cter2 mcm da terpesong cket tp xpe lah mgkn ini dah rezki yg dah ditentukan oleh Allah utk deq_bunk kan...ap yg berlaku pasti ad hikmahny kan...insya'Allah.. :)
deq_bunk bersyukur dgn apa yg dikurniakan pd deq_bunk ni...huhuhu...

sekali lagi you all deq_bunk mntk sory sgt2 sebab dah berkurun2 tak updated blog ni...ada yg kate dah bersawang blog deq_bunk ni..kui3...

k guys raseny smpi sni jela cter deq_bunk!next time smbg lg k..bnyk lg deq_bunk cter..tp sabar k..simpan dulu...hehehe..

ok...see you guys .....daa 
muaaxxxx :P

Wednesday, 18 May 2011

My Little Cutest Brother!

woot woot..
hai semua...haha..deq_bunk arini xbpe nk sehat la sebabny rse mcm nk demam..sob sob..
arini deq_bunk nk ikut ayahnda balik parit besar!yahoo!rindu sana la..iqbal..iqmal...abg rindu kalian!heee
xsabar nk jumpe mereka berdua ni..urm..apa khbar la adik2 abg ni eak...?harap2 sihat sejahtera...abg tgk papa iqbal n iqmal xsihat mcm demam jewp..cian kt papa kan...urm...
tp yg ta bestny dq_bunk dpt stay satu mlm je kt sana nnty...sebabny sbtu ad event..isnin dh p dftr matrik!pasti bertambah2 rindu abg kt kalian berdua.. T_T
urm...naseb tangkak tu dekat je..senang nk balik kud..tp kalau selalu balik pun xley jugak..hahaha...msty abg rindu nk mandikan iqbal!msty rindu nk makn sama2 iqbal!msty rindu nk tidurkan iqbal,buatkan susu iqbal,jaga iqbal!urm...iqbal sama iqmal abg sygkan kalian kuad2!erad2!ketad2!jgn noty2 k!dgr ckp nenek ngn atok..mama n papa tao!heee...nnty ada masa abg dtg jmpe adeq2 abg yg comel 2org ni k..daaa...

Tuesday, 10 May 2011

Matrik kowt...

hai semua..lama dah deq_bunk x update blog kan..arini deq_bunk ta bpe nk sehat la...rse mcm nk demam..sob sob...
ntah knp tbe2 nk demam...rindu kgkwn UTHM kowt.....sob sob..sedihny bile igtkn kembalik kengn2 mse kt UTHM tu....emm..apapun arini deq_bunk xnk cter psal UTHM la..deq_bunk nk cter pasal pilihan deq_bunk nk ke mana pasni,...after tny pndpt semua org yg deq_bunk rse percaya sgt n after da tny diri sndri n after difikr2kn,,,emm,,, "MATRIKULASI" menjadi pilihan deq_bunk..hatipun sering memikirkan matrik jewp ni...mngkin matrik dah seru nme deq_bunk tuk p sana kan...hee...insya'Allah ni pilihan terbaek antra yg terbaek deq_bunk..semoga apa yg deq_bunk wat ni dipermudhkn Allah..aminn...deq_bunk takot sebenarny..sedih pun ada...sebenarny rse mcm xde spe nk tlg deq_bunk dlm menetukan mne yg bagus..matri ke uitm or stay je kt uthm...deq_bunk letih...sedih!mcm xde sapa2 nk hiraukan deq_bunk..semua kene buat sendiri..adoyy..penat deyh...erm..mgkin ni jln terbaek utk deq_bunk kan yg Allah s.w.t dah tentukan...deq_bunk cuba berani kan diri utk memilih matrikulasi ni even ramai yg kata matrik ni susah..xde mse depan kalau xwat betol2...kdg2 bnda2 cmtu menaktkn deq_bunk jugak...mslhny skrg deq_bunk nk xnk msty kene p matrik lha...matrik ada elaun...mcm ipta semua ptptn...nk kene byr balik mahal tu....uitm pon dpt kt perak..jaoh tu..parents deq_bunk da la susah...deq_bunk cian sama dyorg...xknla deq_bunk nk pilih perak tu..jaoh sgt la...nasib baek matrik ni dekat jewp..senang la nk blik kg..naek bus sndri je..kos pon murah xmhl mcm kt perak tu...lagi satu kalau nk stay uthm em...semuany kejuruteraan..deq_bunk xmnt sgt jurutera ni...berat la sbjct tu...even dekat tp kalau deq_bunk xserasi xley jugak kan.. sob sob....ap yg pntg skrg ni deq_bunk dah pasti nk p matrikulasi...sebabny deq_bunk masih belom pasti ap yg deq_bunk nk jd di masa hadapan kelak..so jln terbaik masuk matrik..after matrik barula deq_bunk wat pilihan ke arah mana deq_bunk nk pergi..korg2 semua doa2kn la deq_bunk yerk...doakn deq_bunk ley wat kt matrik tu nnty...okeyh!
makaseh..daa

Monday, 2 May 2011

Makan malam bersama abah dan emak...

.: Situasi 1 : di dalam rumah :.
Jam di dinding menunjukkan pukul 12malam,,tibe2 kedengaran ad satu suara yg bertanyakan deq_bunk  "adeq dah makan belom???"..suara itu datangny dr sebuah bilik yg bersebelahan dgn dapur rumah deq_bunk..kemudian muncullah seorg insan yg bernama "emak" di sebelah deq_bunk lalu memerhatikan deq_bunk yg sedang asyik dgn otak-otak yg dibeli oleh kakakny iaitu "along"...wktu tu deq_bunk sgt lapar kerana sati hari xmkn nasi..makan fast food jewp..sob sob..kesian kan..kui3...deq_bunk pon menjawab dgn reaksi muka yg sgt lapar "a'ah mak..adeq lapar ni..."..sejurus je mndgr kata2 deq_bunk itu emak pun terus menuju ke bilikny lalu mengejutkan abh yg sedang tidur utk keluar makan kerana wktu itu emak pon lapar sepertimana abah juge walaupun sedang lena dibuai mmpi2 indah..huhuhu..wktu tu deq_bunk wt mcm xde ap2 berlaku kerana perut sgt lapar dlm fikiran hny ingt makanan..makanan..makanan..hahhaha..tiba2 deq_bunk mcm trdgr ad org bukak pintu bilik air dan terus membuka paip air utk mandi..dlm hati deq_bunk masetu kan berkata "yea!abah nk bwk keluar makan..lama xmakn sama2 kt luar..ikan siakap 3rasa,tom yam,kangkung belacan,telur dadar dan nasi putih serta air lobak susu ais..yummy!sedapny...."..hurm...dlm mse 10mnt kemudian abh pun kelaur drpd bilik dgn keadaan diri yg kemas lagi wangi plus hensem!huhu..kelihatny abah berbaju merah malam tu..deq_bunk dgn dsegeranya bertanyakan emak "nak keluar makan ke mak??hee.."emak pun mengangguk dan berkata "a'ah"...simple dan bermakan kan..hehe..sebabny msetu masing2 dah kelaparan nk ckp pon xde mood..hehehe...deq_bunk pon apa lagi teruslah masuk bilik siap2kn diri...yg bestny kn pas deq_bunk nmpk abah pkai serba merah malam tu deq_bunk pun menggatu2 kepala dn berfikir "urm..ada tak baju merah??"..ha!nasib baek jumpe..baju merah deq_bunk t-shirt kolar V yg dah lme ta pakai..huhu..bestla mlm tu abh dan ank pakai baju sama warna..heee..emak je pakai purple plak..tapi emak tetap nmpk GORJES!hehe..deq_bunk rse mcm nk melompat2 je mlm tu sebabny happy sgt sebab dah lme ta keluar sama2 ngn abh n mak...urm..

.: Situasi 2 : di Kedai Makan :.
Dah sampi kat kedai makan tu kan deq_bunk pon p cari meja yg best2 iaitu di hadapan TV!hee..ada bola mlm tu..manchester city lwn apa ntah...abah mnt bola tht's y la deq_bunk cri tmpt yg paling stratergik skali!hee..yg bestny kan mlm tu deq_bunk jd driver..abah penat+ngntok sebab tu abh suruh deq_bunk drive..emm kesian abah walaupun penat2 tetap nk bwak deq_bunk ngn emak p keluar makan..hurm..nak ajak along tapi along xnak...along penat katanya...^___^
dah smpi kt kedai makan tu tbe2 ada seorg kakak dtg menghapiri dgn deq_bunk,mak n abah..!akak tu nk maek order lha...huhu...deq_bunk apa lagi tak bnyk ngomel la terus order ap yg deq_bunk tenungkan mse kt rumah tadi..huhu..yummy!!

.:tomyam campur pedas+kangkung belacan+telur dadar+nasi putih:.

eh2..mcm kurangla..urm..ada lagi ni..ok hidangan yg kedua dan yg paling menyedapkan!!jeng3!!

.: ikan siakap tiga rasa :.

yang paling penting sekali dan yg tak bole dilupakan!jeng3~

.: my pebretO drinkO "Lobax SuSu" :.

haa!see..deq_bunk dapat semua apa yg deq_bunk berangnkn masa kt umah tadi..haha..nak tau x mse nagah separuh makan tu sempat lagi deq_bunk hulurkn fon deq_bunk kt emak sebabny nk mntk emak snap gmbr deq_bunk makan ikan siakap tu!haha.."mak tatau la nk gune cmne ni..suruh abah la.."..mak deq_bunk ckp cmtu..emm sedih Malaysia..kui3...deq_bunk degil nk emak jugak yg snap gmbr deq_bunk!

jeng3 lihatlah ni...

.: ekOr ikan Siakap :.

walamak!sedap glerk..mcm nk meletups perot deq_bunk mlm tu..kenyang glerk ah!hee~
pas dah siap makan semua deq_bunk pun pggl akak kedai tu untuk count bill brp semuanya..dgn kalkulator di tangan lalu bertanyakan apa yg kami makan dan apa yg kami minum.."bahaya takde bil terus tekan kalkulator je ni"..usik abah kpd kakak waiter tu..haha..yg plg deq_bunk geram muke akak tu wt don't know je ap abah deq_bunk ckp..peh!^___^
dah tu akak uhw ckp semuanya RM40.00 pacikk..abah pun byarla kan..pas byr deq_bunk ajak pulang ke rumah terus sebabny perut sgt lapar dan hati mula nk membara dgn akak tadi..hurgH!
deq_bunk bersama2 dgn abah dan emak terus menuju ke kereta..deq_bunk drive lg balik tu..abah jadi boss kt belakang!mak pula jd teman deq_bunk kt sebelah..hehe..syang emak..huhu..abah juge.. :)

malam tu kan deq_bunk rasa happy sgt sebabny dpt spent time ngn mak n abah!even along,angah dan k.cik xdpt join tpi tu dah mmpu wat deq_bunk senyum sepanjang hari..thanks abahku dan emaku yg sgt deq_bunk cintai,sayangi,rindui...

=adeq sayang sgt2 kt abh dan emak kuad2+erad2+ketad2=
.:i love u all with all my heart abah & emak:.


Sunday, 1 May 2011

Hatiku sebak...

Emm...hai semua...deq_bunk nk cter cket la tntg perasaan deq_bunk skrg ni..urm..sob sob...sedihnya...ikutkan deq_bunk xnk sedih2 dh tpi mcm mne kan perasaan mne ley kite pkse kan..kalau nk sedih tu sedih jugak kan..
emm..ekceli cmni...
deq_bunk rse sedih sebabny tggl bpe hari lg je deq_bunk dpt bersama-sama ngn kgkawan kt TSN+UTHm..Rafiq,Azwa,Ibrahim,Qutai,Soul dan qaiyum..deq_bunk syg mereka semua..cmne la deq_bunk nk hadapi detik2 perpisahan tu nnti...seminggu je deq_bunk ada untuk bersama2 mereka..pasni mesti susah dah nk jumpe..masing2 da ad hala tuju masg2..yg ada p matrik..yg ada p wat diploma kt ipta,yg ad wat asasi dan ad jugak yg stay kt UTHM ni..urm...sedihnya deq_bunk...

deq_bunk tak sggup la nk hadapi semua ni..knp msti ada perpisahan??knp ta kekal smpi bile2...deq_bunk ni yer..mgkin ini suratan takdir..tiada sape dpt mghalangnya..tapi mngapa ianya sgt sukar utk diterima..mengapa perpisahn itu msti diiringi dgn tangisan..."ya Allah...aku merintih padaMu..kau kuatkanlah hatiku....."..pada merekala tmpt aku bermanje..pde merekalah tmpt aku meluahkan rse sedih..pda mereka jugaklah tmpt aku kongsi gembira bersama...aku tak sggup kehilangn mereka ya Allah... :'(

kpd teman deq-bunk yg sgt deq_bunk sygkn...terima kasih kerana sudi menjadi teman deq_bunk selama mana deq_bunk hidup bersama-sama kalian di UTHm tu...deq_bunk sygkn kalian semua..deq_bunk ta sggup berpisah dgn kalian..deq-bunk tau kdg2 deq_bunk ni ad wt silap ad wat kalian tdk senang dgn deq_bunk..tapi itu lumrah kehidupan kan...mstylah ad yg buruk dn baikny..tapi apapun deq_bunk dah cube mnjd kawan yg terbaik untuk kalian...deq_bunk sygkn kalian sgt2...lepas habis pra dip ni tiada lagi dah kenangan2 yg bole kita lalui bersama...

"RAFIQ HAZMAN......KHAIRUL AZWA SYAFIQ....MOHAMMAD IBRAHIM...ABDUL QAIYUM..QUTAIBAH...."

.:KALIAN SENTIASA TERBAIK DI HATI DEQ_BUNK:.

KITA KAWAN SELAMA-LAMANYA OKEY!JANGAN LUPAKAN DEQ_BUNK TAOK!!!NANTI DEQ_BUNK SEDIH..DEQ_BUNK NANGIS...SOB SOB.. :'(

.:I LOVE YOU ALL FROM MY DEEPEST HEART:.
^________________^

Kepulangan abah dan emak ku.....

hoorey!yaho!yabebda badoO!!!
^______^

Jam di tangan menunjukkan pkul 6.30ptg..
tibe2 kedengaran bunyi knderaan dr luar menghampiri umhku...deq_bunk menjengukkn kepala ke tingkap lalu berkata di dlm hati..
"abah ngn mak balik...lama xketemu mereka..rindu sesangat..mak..abah...."deq_bunk rse sgt gembira..huhu..
 mak pun turun drpd knderaan yg dinaikiny itu lalu b'tny deq_bunk, "adeq smpi bile deq?mlm td tdo mne?" deq_bunk pon jwb "smlm smpi..mlm td tdo umh wak lus (macikkk deq_bunk tershenta)..tiba2 abah menyelit, "npe tak tdo umh?takot la tu.." deq_bunk salam abah smbil tersenyum....huhuhu....

"abah xde bwk brg ap2 ke?"..deq_bunk bertanya pd abah kerana kelihatannya abah hny membawa beberapa plastik yg berbungkuskn makanan ringan di tangan manakala mak pula hny membawa sehelai plastik yg berisikan baju sahaja di tangan...urm..barangkala tidak ada apa2 yg perlu dibawa lagi kot..terdetik di hati deq_bunk di waktu itu..^__^

Mak mendahului abah dan deq_bunk melangkahkan kaki terus menuju ke muka pintu utk memasuki rumah kami yg bagaikan syurga di hati kami..selang beberapa saat kemudian abah dan deq_bunk pun mengekori emak yg sudah berjaya masuk ke dalam rumah...deq_bunk terus menuju ke tempat asal deq_bunk muncul tadi iaitu dudk di hadapan "KOMPUTER"..huhu...manakala abah dan emak terus menuju ke bilik utk meletakkan barang masing2..hurm....deq_bunk hanya tersenyum dan mendiamkan diri di hadapan komputer trshenta sehinggakan terdetik di fikiran utk menceritakan di blog deq_bunk ni..hehe..on the spot tau!bukan spotlight ke ap..ni betul2 punya...on that time happen!punctual!hak2...

okies..raseny tu je kowt nk cter..dah mcm tulis cerpen pulak..ayat deq_bunk tu kn...?haha..saje nk tukar mood..haha..geli jewp kan..^__^
apa pun deq_bunk hapy sgt dpt jumpe mak n abah dan kejap lg along pulak..hee...
xsabar menunggu kepulanagn along + burger dging double special yg ditempah td!huhu...

okies...jumpe lg!bye..

Saturday, 30 April 2011

deq_bunk alone at home..

 DEQ_BUNK

LONLINESS!

NEED

SOMEONE

TO 

CHEER

ME

UP!!!

ILY!

IMY!

INY!

FOR THE REST OF MY LIFE!!


Friday, 29 April 2011

Sains Kejut oH sains Kejut....

Assalamualaikum semua...
anda2 apa khabr?sehat x?
Deq_bunk sehat2 sentiasa di sini bersama kawan2 tershenta...huhu...yela deq_bunk n dok kat U so xda family then kawan2 deq_bunk nilah jd family deq_bunk..heee..

ok arini deq_bunk nk cter cket pasal final exam deq_bunk yg first time deq_bunk di IPTA!pra diploma je kowt~haha...deq_bunk rase bersyukur sgt sebab dpt lalui pengalaman2 mcm ni skrg...so pasni kalau dpt masuk mana2 IPTA yg laen deq_bunk xdela nk rase kekok kan..sebabny da ad pengalaman hidup di U sekarang ni..hee...
urm..balik pd tajuk post "Sains Kejut oH Sains Kejut"..huhu
knp eak???ekceli td deq_bunk bru je abes jwb paper sains kejut ni...haha..korg2 msti pelik np nme paper tu sains kejut kan?haha...ekceli cmni,,sains kejut tu adalah singkatan bagi sains kejuruteraan di mana terkandung subjek2 seperti FIZIK dan KIMIA..haha..best taok!mostly fizik!huhuhu...sehari suntuk deq_bunk dok prepare utk jwb paper sains kejut ni tadi..haha..mcm nk gile pon ada..mane taknye nk revised balik semua yg dah belaja n dah lme deq_bunk tgglkan utk sementra sebelum final menjelang tibe..huhu..disebabkn tu lah kan deq_bunk nk naik gile sebabny xwt lthan n persediaan dr awal..haha..padan muke deq_bun!!!haha...

=keadaan meja yg serabut+otak yg kusut=


haha...xtau la mcm mne deq_bunk nk gmbrkn kekusutan yg melanda mase stdy ptg td...naseb baek td soklan senang!haha..dpt la jwb dgn sebaekny..kpd pensyarah fizik deq_bunk iaitu "CIK ZUL" thanks sbb gtau hinz2 soklan final td!haha...that's y dpt jwn dgn kegembiraan kut...hahaha...best3!!sgt2 best!huhu..
yg pntg skrg ni otak da xpayah nk fkir pasalsains kejut ni lg..sebabny kimia n fizik dah abes jawab tadi...alhamdulillah!!!!just tggu result je next saturday..cmne la kan...harap2 dpt the best!insya'Allah bole!aminn...

emm...raseny tu jela yg deq_bunk nk share mlm ni..k,,,deq_bunk pun da ngntok lha...manela rafiq ni xsampai2 blik deq_bunk..emm.bosannya...tape2..ubat bosan adalah tido!yok tido!zzzZZZZZZZZzz..hee..
ok semua...bye!!dudaa dudaaa~~ahah...



Thursday, 28 April 2011

Matrik oH Matrik..

Assalamualaikum w.h.b,selamat sejahtera dan salam SATU Malaysia deQ_Bunk ucpka pd semua...hahah...geli jekan tibe2 je nk formal cmni..pedehal...?hahahaa..

ekceli arini deq_bunk nk share smthng yg wat deq_bunk rase hapy sgt2..since mlm td smpi la skrg infinty kegembiraan yg deq_bunk rasekan tu...muh muh muh...mane xhapynya dgn keputusan spm deq_bunk y xseberapa tu tau2 je kan deq_bunk dapat tawaran kemasukan ke MATRIKULASI TANGKAK!!walamak!syukur alhamdulillah deq_bunk kate gtu la msetu..huhu..
bila tau dapat masuk MATRIK tu kan deq_bunk rase hapi sgt sebabny itulah impian deq_bunk!deq_bunk xkn sia2kan peluang tersebut...yela mne xnye "Peluang Hanya Datang Sekali" kan...???


Tapi....rase mcm bebanan cket la....mane xnye baru habes prgrm pra diploma tup tup je smbg ke matrik plak!adoYy!!sakit kepala deq_bunk...hahaahaha....
mcm xde mse rehat je...terus menerus je belajar..hahaha...
apa pun deq_bunk tetap kene kuat n tabah dalam merempuhi segala liku2 yg hadir dalam hidup deq_bunk ni kan..."AGI IDOP AGI NGELABAN!"..heee~


cogan kata yg sangat deq_bunk suke!"SELAGI HIDUP KITA BERJUANG!"..sgt2 bermakna n terbaek dari seluruh pelusuk dunia...kui3...merepek sudahhh:)
Agak-agakan mcm mne la kehidupan kt Matrik tu kan..mcm mne la deq_bunk kt sne nnty kan..mcm mne la org2 kt sne kan..harap2 mereka2 semua peramah n pemurah...huhu.....harap2 lah mereka semua sporting2 n ad yg sepemikiran ngn deq_bunk..hehehe...


Welcome tO
"KOLEJ MATRIKULASI TANGKAK"


GoOdBye
"UNIVERSITI TUN HUSSIEN ONN MALAYSIA"




Tuesday, 26 April 2011

MY LA BELLA FRENS EVER..

Hoi Hoi!
'Rabera no yƫjin ima made'
=My La Bella Fren Ever=

ok,arini deq_bunk nk cter pasal kawan deq_bunk yg lagi sorg ni..Comel ke?cantik ke?hensem ke??opsss....ta kesahlah ap pun dyer yg korg nk katakan deq_bunk ta kesah lha sebabny dyer ni lah antara kawan2 yg deq_bunk "like"...huhu..

So let deq_bunk kenalkan pd korg who is that girl right..?
ok,firstly name si comel molek ni ialah TASHA IDRIS..nme penuh iyer deq_bunk ta bpe nk sure lah..sorryy tasha...not my fault sebabny ko ta penah gtau aku nme penuh kau kan!haha
ok,Tasha stay kt Kluang..jauh la jugak drpd tmpt deq_bunk (layang-layang) Tasha ni pon tatau layang-layang tu kt mne..(ANDA SANAD JAKUN)muh muh muh..
Tasha ni kan deq_bunk kenal xsmpi setahun lg kowt~~sebabny ktorg bru stat kenal last year.
Camna ley Kenal?
haa~
cmni cternye....alkisah tersebut la kisah....ehem2..
ekceli mula kenal Tasha ni mse kt LA BELLA RESORT kt mersing..masetu ad prgrn Kelas Hikmah Satu Daerah Kluang..Deq_bunk stat tegur dyer masetu kt dlm dewan..that time ktorg ngah belajar subjek yg deq_bunk xsuke "BIOLOGI" ..hahaha..that time deq_bunk mulekan dulu msetu ckp pasal AIR-COND!haha..ntah knpe ntah ckp pasal tu..that time dah hari terakhir dah ktorg kt LA BELLA RESORT tu...Tasha ni drpd smk THO (tahi hidung orang) haha..tasha yg kate....bukan deq_bunk!hahaha...emm..smpi balik kot ktorg ckp pasal air cond tu..deq_bunk yg argue pasal air cond tu..deq_bunk kate kt dyer "BATU AIR-COND"..mmm..ap ntah yg batu air-cond tu deq_bunk lupe la..kui3...then,mase dah habes mjlis penutup prgrm tu kan deq_bunk nmpk tasha n ngah angkat kerusi..deq_bunk tgk mcm larat xlarat je dyer angkat..huhu..dalam hati deq_bunk masetu berdetik "comel ny budak batu air cond ni..baik aku tlg..kot2 dpt no.tepon ke...sob3">..<

then,deq_bunk dgn gagahny tolong la angkat kan..pstu dgn wajah yg comel lg suci dyer senyum n say thanks pd deq_bunk..!hahaah...deq_bunk dgn gagahny meneruskan proses angkat mengangkat kerusi tasha tu hntr ke tmpt yg sepatutny...woot woot...after that ktorg pun bersurai dan p ke bus sekolah masing2 utk pulang ke sek msg2 kan..haa!time tu laa deq_bunk rase menggelabah sgt2 sebabny dyer dah nk masuk bus THO yg deq_bunk nk masuk bus Lyang-lyng tapi...msetu ta sempat nk mntk ap2 dr dyer..mcm no fon ke fb ke..kan..ktorg just lambai tgn n terus naek bus..sedih kowt....sob..sob..sob..

tapi xsgke mmg benar ap yg org kate Dunia ni mmg Kecil kan...
 knp deq_bunk ckp cmtu?haaa...
sebabny kan deq_bunk ingtkn da ta dpt jmpe ngn si tasha ni lg tapi deq_bunk silap...baru minggu lepas hangout sama2 kowt~ itupun disebabkan bantuan drpd kawan baik si tasha ni...
ini diaaa...syikin!!!!!
=VBFF si tasha=
si syikin ni la yg tlg deq_bunk utk hangout sama2 ng si tasha ni..gile best!haha
sesuke suki gila lha!haha
dpt gak hangout sama si tasha ni yg kpala agak mereng2 cket ni..haha..skru lggar kowt~ >..<
tapi deq_bunk nk ucp makaseh bnyk2 kt syikin sebab dah tolong deq_bunk bwk p jumpe tasha ni.hahah
kpd tasha thanks jugak sebab sudi hangout sama deq_bunk...
hopefully masa akn dtg dpt hangout sama2 mcm aritu lg eak..
yg paling deq_bunk suke mse tgk wayang!haha
crite hantu kowt...mood patutny seram tp kite p ketawa mcm nak gila dlm panggung tu sebabny kite wat jln cerita sendiri kan..hahaaha..sesengal ubi kayu lha ^..^
kui kui kui...
thumbs up for u tasha sebab kau memang best!suke tgk gelagat kau yg ala2 mnje tapi xmanje tu.hahah
cket2 jelir lidah kan..aku gunting baru tao!haha..
thanks tasha!
syg kau ketad2+erad2+kuad2!haha

'Tomodachi eien ni'
=fren foreva=

HANGOUT sama mereka-mereka...

Hai Hai Hai!!
"Yakan kinko"
=selamat malam=
>..<
huhu..
ekceli mlm ni deq_bunk rase hapy sangat2..
sebab apa hapy??
sebabny pg td dpt jumpa some of my bestie kt Kluang Town..huhu
dah lame dah ta jumpe mereka2..last jumpa masa amek result SPM aritu..rindu..rindu..kui3
yela...masing2 dah sebok ngn hal masing2 kan...
ada yg sebok amek lesen..ad yg sebok belajar..ad sebok p PLKN and mcm2 la lagi yg disebokkan...hee
tapi mcm mne sebok sekali pun deq_bunk,,,deq_bunk ttp ingtkan mereka..tetap sygkan mereka2..dan tetap merindui mereka2 semua...nak tau tak sape yg deq_bunk jumpe pg tadi kt Town?
ini diaaaa......
     
Muhammad Najib bin Solahuddin!!
merangkap adeq deq_bunk..jumpe dyer td kat town..makin hensem..haha..tapi masih ta dpt kalah kan kehenseman deq_bunk ok..hahhaa...
dyer pakai baju pink tadi..ta sempat nk amek gmbr ngn ko ajib..tulah da lame ta jumpe kan..citer puny citer smpi nk beraksi gila2 dpan kamera pun ta smpt kan..haha...emm..gmbr ni jela yg ley aku letak sini sebabny aku suke gmbr ni!haha..baju sama kowt~
ko yg cdgkn beli baju ni kan..mse raye taon lepas!hahaha..
tak ley bla "I LOVE BIG BUTTS"..huhu..
dgn selamba kite beli kan ajib..haha..siap testing pakai sama2 kowt..tu yg siap amek gmbr tu..haha..itulah kngn yg takan aku lupekan di bulan RAMADHAN!haha...even kehausan kite ttp semangat mencari baju2 yg hot2 kt mall tu..hahaa...sangat2 HOT lah!gagaga..

nak tau tak???
najib ni satu2ny bestie deq_bunk yg sekepala 3/4 dg deq_bunk!huhu..
sebabny kami ni sama2 GILAKAN FASHION!haha...susah nk dpt kawan yg sekepala 3/4 mcm ajib ni..haha..ajib ni jugaklah kdg2 tmpt deq_bunk mntk tolong..contohnya kan mcm kalau dulu2 mse deq_bunk balik kelas tusyen dr bndr nnty dyer la yg tlg fetch deq_bunk kt pekan pastu hntr kt umh..>..<
kitorg ta penah bergadoh..setakad sakad siket2 tu adlah...itupu just nk hilangkan tension..haha..kami sgt rapat ...tapi sekarang mcm dah kurang rapat disebabkan jarak yg memisahkan kami..dah jarang sangat2 jumpe..dulu petang2 selalu ronda2 naek  moto sama2 kan..huhu..rindu saat2 itu..=..='

emm..ingtkan mse jumpe tadi dptlah jnjln sama2 smpi ptg..tapi...ajib nk balik awal sebabny ad hal..dyer nk p PLKN 15hb 5 ni..so bnyk bnde nk uruskan..so dyer kene balik awal...deq_bunk takley ckp ap la kan..deq_bunk just senyum n mengucapkan selamat tinggal pd dyer sebabny lepas ni dah ta dpt jmpe dyer untuk mse 3bulan..urm..ok...deq_bunk doakan kau ajib berjaya kt sana k...jgn lupe deq_bunk n besti2 kite yg laen k...kite semua bestie smpi bile2 tau!tamau gadoh2..tamau marah2..tamau2 jauh2....tamau benci2 k..

SELAMAT TINGGAL AJIB..SELAMAT BERJAYA!!!SAYONARA~~
   


..woot woot..
"Anzen'na yoru"
=selamat tengah malam=
>..<
..huhu..
~MY INFINTY BESTIE EVER~
ni pulak bestie Deq_bunk merangkap "MANTAN SHENTA HATIKU"..huhu..."MANTAN" okey....upss!terlebih sudahh..hahaah..
nama yg diberi "WAN AISYA BTE RAMLI"..deq_bunk n bestie2 yg laen pggl iyer ni as "wan or cHa"..hee
comel x?comel x?
cHa ni laen cket orgnya..laen drpd yg laen..tapi deq_bunk suke sgt kwn sama dyer ni..dyer ni kan periang orgnya...24hours kalau bole nk ketawa je..hohoho...


berbalik pd cter pg tadi deq_bunk pun hangout sama iyer ni juge...huhu..lama jugaklah spend time sama ngn dyer n kgkwn laen...habes!kecoh satu mall tu dgn gelagat+gelakan dyer..muh muh muh...
kepala otak gile2 lha!haha..dari dulu smpi skrg sama jewp..itulah yg Deq_bunk suke!always be her own self...!MAVERLOUS!!!ngee~


ekceli iyer nilah yg ajak deq_bunk hangout sama2 td..katanya dah lama xjumpe deq_bunk!katanya RINDU kat deq_bunk..hahaaa...yup!deq_Bunk pun rindu kat AWAK la cHa......hihihi...walaupun bnyk memori duka antara kita deq_bunk tetap sygkan awak...but now sebagai BESTIE la yerk....deq_bunk sentiasa ingtkn segala jasa baek awak yg telah cHa buat pd deq_bunk..awak baek..awak xlokek...awak cantek!hehe..ap ummi you kata??? 
"THE RATU of SELENDUNX"..kui3...


kalau nk tau Bestie sye yg ni pun nk p PLKN gak saink2 ngn si ajib tu..kat tmpt y sama plak tu.huh!best betol..haha..jeles kowt~ ahhahaK!
btw,thanks tadi kuar jnjln ngn deq_bunk even u ta jalan pon..yela mentang2 ad org ajak naek kereta kan deq_bunk pn ditinggalkan kan...haha..sokey kowt~
deq_bunk tau dr dulu awak tu "PUTERI LILIN" kan..hehe..


tak sangka tadi dpt makan mkanan kegemaran kite sama2 kan..MC'D!!huhu...sedap sangat...tp sory deq_bunk ta dpt nk belanja la kali ni...sebabny xde ONG la..hahaha...ngah kering..muh muh muh..
lama jugak kan tadi kite hangout..plus gurauan2 n tumbukan2 yg deq_bunk dpt tu..tape2 deq_bunk ta kesah sebabny bukan sng nk dpt cmtu kan..kite semua dah jauh2 ..dah susah nk jmpe kan...lg2 cHa dah nk p PLKN...emm..kalau dah p sana tu jgn lupekan deq_bunk k...jga diri baek2...dlm fikiran jgn fikir "TAKUT"..jgn fikir "NAK BALIK"...just move on k...deq_bunk akn sentiasa ada utk awak if awak ada ap2 msalah or perlukan apa2 pertolongan k....deq_bunk sedia membantu!haip!chip!huhu...


deq_bunk nk ckp yg deq_bunk....................deq_bunk.......emm...sayangkan cHa kuad2+ketat2+erad2......


"Watashi wa anata o aishite"
=saya sayangkan awak=
BESTIE EVER!!!











Panggilan misteri...

Assalamualaiku semua...
hahahaiiii!
emm..dah lme deq_bunk x update blog ni kan..huhu..
sory ler lately agk busy dgn final lha....
hohooho...
cmne ngn final??emm...so far so goOD!
haha OMG!
smlm jwb ALGEBRA ap2 je....jwb je slagi bole..kui3..
insya'Allah bole kowt~~

ok, berbalik pd "TAJUK POST" kat atas deq_bunk nk cter ni td pagi mse deq_bunk otw nk p bndr KLUANG ngn kawan deq_bunk(qutaibah) deq_bunk ad dpt satu "panggilan misteri"...no CELCOM kowt~(013*******)
deq_bunk jwbla kan mne tau deq_bunk kenal ke....then,mse angkt tu deq_Bunk bg la salam kan pastu tibe2 org tu tny deq_bunk ni Shawari ke....deq_bunk mule bertambah hairan mcm mne la org misteri tu ley tau nme deq_bunk!then deq_bunk tny sape la kan rupa2nya....rupanya kan.........org tu berkata "saya ckgu Baha la Shawari.."...dlm hati deq_bunk berkata "adoyy!np ckgu Baha call aku?pelik ni..xpernah2 call...emm..."ok,then ckgu Baha tu tny la deq_bunk dgn nada yg serius kat deq_bunk kan "shawari awak kt mne?ad kt lyg2 x?"..pastu deq_bunk ckplah,"sye kt UTHM ckgu...yer ckgu,,ad ap yg bole sye bantu??.."pastu kan..pastu kan...ckgu Baha ckp "SAYA NAK TEMURAMAH AWAK...agak2 bile awak balik Layang?"errrrrr~~~~deq_bunk pun berkata"temuramah??bile ckgu?saya kat UTHM ni...."..ckgu Baha pun gitau deq_bunk "owh kat UTHM..tape2 esok atau lusa saya dtg UTHM xpun Sabtu saya dtg rumah awak..saya nak temuramah ibu dan ayah awak sekali..bole??"..dgn perasaan yg terkejut dan lidah terkelu deq_bunk ckp "insya'Allah ckgu saya balik sabtu ni...err.."..emmm...deq_bunk msetu tatau nk ckp apa smpaikn lupe nk tny temuramah pasal apa...adoyyy!!!agax2 ap la yg nk ditemuramahkan ckgu Baha tu kan....emmm....deq_bunk skrg ni ngah KONFIUS+CUAK+TERPINGA2 n mcm2 la perasaan skrg ni...asyik fikirkn ap la yg ckgu Baha nk temuramahkn nnty...adesSS!!!

emm...demikianlah cerita disebalik "TAJUK POST" tu...
ap yg deq_bunk nk katekan "JANGANLAH TERLALU TAKOT DENGAN NOMBOR MISTERI!!"hahahaha...

Sunday, 24 April 2011

MERAH itu SEMANGAT!

KAMI SUKEKAN MERAH!

KAMI SHENTAKAN MERAH!

KAMI KEMAROXKAN MERAH!

KAMI ABUNK & ADEQ MERAH!

MERAH  AURA KAMI!

MERAH MENYERIKAN HARI-HARI KAMI!

MERAH MENCERIAKAN HARI-HARI KAMI!

MERAH MEMBERI SEMANGAT KEPADA KAMI!

MERAH PUJAAN HATI KAMI!

MERAH ADALAH MERAH..

MERAH TIDAK SESKALI BERUBAH MENJADI WARNA LAIN SEKIRANYA TANPA PASANGANNYA...

BEGITU JUGA KAMI..

HARI-HARI KAMI TIDAK AKAN "SUPERB" TANPA MERAH DI SISI!

kui..kui..kui..

KAMILAH "SUPER DUPER" BROTHERS MERAH!!hEe~